Högt hull

Vi var på vår första hundutställning i helgen med vår Brolle.
Tidigt i söndags morse kom vi till Högbo ridhus. Kallt och soligt och skitigt var det i ett ridhus som bestod mest av sand. Det var fullt med retrivers och spanielhundar. Brolle blev alldeles lyrisk av alla hundar och dofter. Vilket håll han än tittade åt så fanns det massor av fina hundflickor och roliga hundkompisar.
Med på utställningen var även Brolles brorsa Sture. Båda mattarna och hussarna var mycket spända över hur det skulle gå för grabbarna. Var det kanske så att de kanske hade fått lite anlag från sin champion till pappa Bark?

Jag har ingen utställningsvana, Fredrik har en viss vana då han ställde ut sin Bosse Basset för femton år sedan.
Därför fick det bli han som fick springa runt med Brolle i ringen. Uppfödaren var med och gav goda råd. Det första misstaget vi gjorde var att vi inte hade med oss mjukt godis. Mjukt godis ska det tydligen vara då de inte får tugga så mycket när man mutar dem att stå fint. Sedan så visade det sig att helt plötsligt började hoppa och skutta när vi gick runt med honom. Enligt  reglerna ska han "trava" fint bredvid.
Att stå fint var inte lätt. Fredrik höll godiset för högt vilket gjorde att Brolle satte sig ner hela tiden och fick en dålig hållning när han stod upp. Så där blev det ytterligare  ett bakslag. Fast å andra sidan kan man inte begära för mycket av en valp och det var ingen av de andra som var speciellt duktig på det.

Ingen av grabbarna i klassen fick något HP (Hederspris, då går man vidare till en liten final) utan fick nöja sig med ömdömen från domaren. Brolle slutade trea av tre. "Vann" gjorde Sture så det var roligt. Det visade sig att domaren var specialiserad på Flatcoated Retriver (därav fick vi bakslag på hullet tror vi)
Domarens omdöme på Brolle blev
"Maskulint huvud, knappt vinklad fram och bak, visas i för högt hull(lite tjock i finare ord) enligt min smak, bra päls, rör sig med kort steg. Glad och trevlig hund"  Helhetsintryck: Mycket god.

Efter utställningen var jag jättetaggad och tänkte att nu ska vi visa dem till nästa gång. Jag ska gå på varenda utställningsträning som finns i hela Surahammar och Västerås. Sedan lugnade jag ner mig och tänkte att det hela är ju bara en "miss universum" fast för hundar. Vad gör det om han är finast i mellansverige eller i regionen enligt en domares tyckande. Men, vi ska prova ett par gånger till, helst då för en domaren som är specialiserad på labradorer.
Går det inte bra så får det bli lydnad eller spårning för Brolles del.
För oss så är han iallafall den finaste och goaste hunden som finns.


Undrar vad som ska hända här?


Instruktioner av uppfödare Monica.

Brolle in aktion. Svårt att fånga på bild.... som ni ser


Kommentarer
Postat av: Milla S

Så söt!!

Kan tänka mig att detta ger lika mycket kraft som yogan...

Tack för att du skriver så igenkännande i förra inlägget!! Det hjälpte mig just nu!

Kram

2009-03-26 @ 23:42:29
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Daniel

Så stilig å duktig Brolle e!

2009-03-26 @ 23:42:38
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Kattis

Morrn!

Hoppas Brolle gillade att ställas ut.

Min ena, som är välddigt lydig. skulle spatta omkring bara. Hihi

Ha en fin fredag och en skön helg!

KRA;M

2009-03-27 @ 07:42:11
URL: http://kattis11.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0